Cartofi copti umpluti cu vinete

Printeaza

Cartofi copti umpluti cu vinete

Ingrediente:Cartofi copti umpluti cu vinete

  • 3-4 cartofi mai mari
  • 1 vânătă mărişoară
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 pahar de iaurt de 400 g
  • 1 vârf de cuţit de cim­bru
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • piper după gust
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli foarte foarte bine cartofii şi îi pui să se coacă în tava aragazului sau direct pe grătarul cuptorului. Intre timp, pregăteşti amestecul astfel: tai vânătă cubuleţe pe care le căleşti în ulei.

După ce s-au înmuiat, adaugi ceapa tăiată mărunt, ardeiul tăiat fâşii subţiri, usturoiul tăiat felioare. Laşi totul să se călească foarte bine şi apoi să se înăbuşe cu foarte puţină apă. Trebuie să-ţi iasă o compoziţie foarte scăzută pe care o potriveşti de sare, piper şi cimbru.

Crestezi cartofii, scoţi cu grijă o parte din miez şi îl amesteci cu restul umpluturii de vinete. Pui apoi în fiecare cartof câte 1 lingură de iaurt şi apoi umplu­tura. Presari fiecare cartof cu pătrunjel şi mărar foarte mărunt tăiate.

 

Poftă bună!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.