Cartofi copti umpluti cu vinete
PrinteazaCartofi copti umpluti cu vinete
- 3-4 cartofi mai mari
- 1 vânătă mărişoară
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 2 căţei de usturoi
- 1 pahar de iaurt de 400 g
- 1 vârf de cuţit de cimbru
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper după gust
- ulei
Mod de preparare:
Speli foarte foarte bine cartofii şi îi pui să se coacă în tava aragazului sau direct pe grătarul cuptorului. Intre timp, pregăteşti amestecul astfel: tai vânătă cubuleţe pe care le căleşti în ulei.
După ce s-au înmuiat, adaugi ceapa tăiată mărunt, ardeiul tăiat fâşii subţiri, usturoiul tăiat felioare. Laşi totul să se călească foarte bine şi apoi să se înăbuşe cu foarte puţină apă. Trebuie să-ţi iasă o compoziţie foarte scăzută pe care o potriveşti de sare, piper şi cimbru.
Crestezi cartofii, scoţi cu grijă o parte din miez şi îl amesteci cu restul umpluturii de vinete. Pui apoi în fiecare cartof câte 1 lingură de iaurt şi apoi umplutura. Presari fiecare cartof cu pătrunjel şi mărar foarte mărunt tăiate.
Poftă bună!
Foarte bun.