Cartofi copti umpluti
PrinteazaCartofi copti umpluti din: cartofi, mozzarella, unt, telemea de vaca, samnatana, sare, susan, patrunjel, pasta de rosii.
- 8 cartofi mari cu coaja rosie
- 100 g mozzarella
- 74 g unt
- 100 g telemea de vaca
- 40 ml smantana
- sare
- 50 g susan prajit
- 2-3 fire de patrunjel
- pasta de rosii
Mod de preparare:
Se spală cartofii bine şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răcorească.
Se cojesc pe jumătate, se scoate miezul şi se aranjează în tava tapetată cu unt şi cu susan măcinat.
Separat, se rade telemeaua de vacă, brânza mozzarella se taie cubuleţe şi împreună se amestecă cu miezul de cartofi. Se adaugă untul moale, se potriveşte cu sare şi, la sfârşit, se adaugă smântână şi susanul măcinat.
Cu această compoziţie se umplu cartofii şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă aproximativ 50 de minute la copt.
După ce s-au rumenit uniform, se scot din cuptor şi se stropesc cu pasta de roşii, apoi se mai lasă 2-3 minute în cuptor.
Cuiburile de cartofi se servesc cu cremă de smântână sau pastă de roşii cu busuioc şi se somează cu pătrunjel tocat mărunt.
Cartofi copti umpluti
Pofta buna!