Cartofi copţi cu varză acră
PrinteazaO reteta de cartofi copti cu varza acra din: cartofi, ulei de masline, varza acra, ceapa rosie, unt, zeama de varza acra, sare si piper.
- 8 cartofi mari
- 4 linguri ulei de masline
- 1 varza acra
- 2 cepe rosii
- 2 linguri unt
- 800 ml zeama de varza acra, moare
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii, puneţi-i la copt într-o tavă, în cuptor, la foc potrivit. întoarceţi-i din când în când, pentru a se coace uniform. Tocaţi varza mărunt, puneţi-o într-un castron.
Adăugaţi ceapa curăţată şi tăiată în rondele şi uleiul.
Amestecaţi şi condimentaţi dacă mai este cazul. Scoateţi cartofii copţi pe un platou, tăiaţi-i în jumătăţi, crestaţi-i şi puneţi pe fiecare câte puţin unt.
Repartizaţi câte 2 cartofi la o porţie cu salată şi cu o cană de zeamă de varză acră, moare.
Cartofi copţi cu varză acră
Pofta buna!