Cartofi copţi cu vinete
PrinteazaO reteta de cartofi copti cu vinete din: cartofi, vanata, ceapa, rozmarin, parmezan, ulei de masline, ardei iute si sare.
- 600 g cartofi
- 1 vânătă
- 1 ceapă
- 2 crenguţe de rozmarin
- 3 linguri de parmezan ras
- ulei de măsline
- 1 ardei iute mic
- sare
Mod de preparare:
Cartofii, spălaţi şi curăţaţi în prealabil, se taie în felii subţiri, se asezonează cu sare şi piper şi se călesc uşor în uleiul de măsline. După care, se dau deoparte. Se procedează la fel şi cu vinetele.
Intr-o tavă se pun, pe rânduri, rondelele de cartofi, alternând cu rondelele de vinete, până când se umple tava. Se asezonează cu rozmarin proaspăt şi chilii. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se presară parmezan ras.
Se coace în cuptorul preîncălzit, la 180° C, timp de 40 de minute.
Cartofi copţi cu vinete
Pofta buna!