Cartofi copti

Printeaza

Cartofi copti

Cartofi copti

Ingrediente:

  • 8 cartofi noi
  • 30-40 g unt
  • 2 rosii
  • 8 felii de cascaval
  • 1 ardei gras
  • chimen
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei
  • sare

Mod de preparare:

Se aleg 8 cartofi mari sau 12 cartofi mij­locii. Se spală foarte bine şi se fierb 20-25 minute. Se lasă puţin să se răcească şi se taie în jumătăţi.

Fiecare jumătate de cartof se unge pe partea tăiată cu puţin unt, apoi se presară puţină sare şi câteva boabe de chimen. Intre jumătăţile de cartof se pun roşiile tăiate felii, caşcavalul şi ardeiul gras tăiat rondele.

Se prinde cu scobitori să nu se desfacă şi se aşază într-o tavă. Usturoiul se pisează cu puţină sare şi se freacă cu 2-3 linguri de ulei. Se unge apoi fiecare cartof cu acest mujdei şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 10-15 minute. Se servesc calzi cu salată de crudităţi.

Cartofi copti

Cartofi copti1.jpg Cartofi copti2.jpg Cartofi copti3.jpg Cartofi copti.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.