Cartofi cu costita la tava
PrinteazaCartofi cu costita la tava din: cartofi, smantana, oua, cascaval, unt, pesmet, costita, rozmarin, sare, piper, marar.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 200 g smântână
- 2 ouă
- 250 g caşcaval
- 1 lingură cu unt
- 1 lingură cu pesmet
- 150 g costiţă afumată
- rozmarin proaspăt
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare:
Alege cartofi mici, spală-i şi pune-i la fiert în apă cu puţină sare. între timp, unge tava de copt cu unt şi presară pesmetul.
Aşază cartofii scurşi şi printre ei costiţa.
Separat, într-un castron, bate ouăle şi smântână, condimentează cu sare şi piper şi aromatizează cu rozmarinul tocat mărunt.
Răstoarnă sosul peste cartofi şi dă tava la cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute (până se leagă sosul).
Apoi, rade caşcavalul deasupra şi mai dă la cuptor câteva minute.
Cartofi cu costita la tava
Pofta buna!