Pulberea de Anason – Beneficii Terapeutice: Anasonul, cunoscut științific sub numele de Pimpinella anisum, este o plantă aromatică din familia Apiaceae, răspândită în regiuni ale Mediteranei și Asiei de Sud-Vest. Semințele sale, cu un profil aromatic distinct, sunt folosite atât în scopuri culinare, cât și medicinale. Pulberea de anason se obține prin măcinarea acestor semințe […]
Cartofi cu costita si vin alb
PrinteazaCartofi cu costita si vin alb din: cartofi, costiţă afumată, ceapă de apă, vin alb, ulei, făină, usturoi, verdeaţă, piper, sare.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 200 g costiţă afumată
- 1 ceapă de apă
- 1 pahar vin alb
- 1 ceaşcă ulei
- 1 linguriţă făin
- usturoi
- verdeaţă
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cartofi cu costita si vin alb: taie costiţa felii şi se rumeneşte în ulei încins. In uleiul rămas se rumeneşte o ceapă tocată mărunt, care se stinge cu o ceaşcă de apă şi un pahar de vin.
curăţă cartofii, se spală şi se taie felii pe lung, se mai spală o dată şi se pun în sosul de ceapă.
adaugă faina desfăcută în apă rece, se toarnă sosul peste cartofi, se adaugă puţină sare şi se acoperă vasul.
lasă la foc mic, timp de 20 de minute, după care se adaugă costiţa felii, boabe de piper şi puţin usturoi.Se serveşte caldă, presărată cu verdeaţă tocată mărunt.
Pofta buna!
Pulberea de Anason – Beneficii Terapeutice