Cartofi crocanţi cu salvie

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de cartofi crocanti cu salvie din: cartofi, frunze de salvie si grasime de rata.

Ingrediente:Cartofi crocanţi cu salvie

  • 2 kg de cartofi mici, spalati bine
  • 1 mana frunze de salvie
  • 6 linguri grasime de rata sau ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se fac 3-4 fante adânci în fiecare cartof, pe lungime şi pe lăţime, pentru un aspect în carouri.

Se presară cu sare de mare şi se introduce câte o frunză de salvie în fie.care cartof. Se pun într-o tavă, se adaugă grăsimea sau uleiul şi se dau la cuptor 45 de minute.

Poţi să-i prepari cu până la o zi în avans; păstrează-i la frigider până sunt gata de pus la cuptor. Se creşte temperatura la 220° C/ gaz 7.

Se coc încă 30 de minute, până devin crocanţi şi aurii.

Cartofi crocanţi cu salvie

Cartofi crocanţi cu salvie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.