Cartofi crocanţi cu salvie
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de cartofi crocanti cu salvie din: cartofi, frunze de salvie si grasime de rata.
- 2 kg de cartofi mici, spalati bine
- 1 mana frunze de salvie
- 6 linguri grasime de rata sau ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se fac 3-4 fante adânci în fiecare cartof, pe lungime şi pe lăţime, pentru un aspect în carouri.
Se presară cu sare de mare şi se introduce câte o frunză de salvie în fie.care cartof. Se pun într-o tavă, se adaugă grăsimea sau uleiul şi se dau la cuptor 45 de minute.
Poţi să-i prepari cu până la o zi în avans; păstrează-i la frigider până sunt gata de pus la cuptor. Se creşte temperatura la 220° C/ gaz 7.
Se coc încă 30 de minute, până devin crocanţi şi aurii.
Cartofi crocanţi cu salvie
Pofta buna!