Cartofi crocanti cu sos de avocado
PrinteazaCartofi crocanti cu sos de avocado din: cartofi, condiment, ulei de masline, tortilla chips, paprika, sos de chilli, avocado, suc de lamaie si patrunjel.
- 4 cartofi mari, fiecare taiat in 4-6 sferturi
- 2 lingurite condiment fajita sau Cajun
- 11⁄2 lingura ulei de masline
- 100 g tortilla chips
- 1 lingurita paprika dulce
- 2 linguri sos de chilli dulce
Pentru sosul de avocado:
- 2 fructe de avocado
- 3 linguri sos de chilli dulce
- sucul de la 1 lamaie
- o legatura de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 6/200°C. Intr-un castron, amesteca cartofii cu condimentele si uleiul.
Asaza feliile de cartofi pe un singur strat intr-o tava de copt unsa si coace-i 40 min, intorcand o data.
Intre timp, marunteste intrun robot tortilla chips si paprika. Scoate cartofii din cuptor si pune-i intr-un castron mare, adauga sos de chilli dulce si amesteca bine. Creste temperatura in cuptor la 7/ 220°C.
Presara peste cartofi amestecul de tortilla. Pune totul intr-o tava de copt si coace 10-12 min, pana ce cartofii devin crocanti.
Intre timp, pentru a prepara sosul, scobeste cu o lingura miezul de avocado, amesteca cu ingredientele ramase si un praf de sare si fa un piure.
Pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Cartofi crocanti cu sos de avocado
Pofta buna!