Cartofi cu branza la cuptor
PrinteazaCartofi cu branza la cuptor
- 1,5 kg cartofi
- 200 g brânză dulce
- 100 g brânză telemea
- 1 ou
- sare
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi, spălaţi bine şi tăiaţi felii potrivite se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când au fiert pe jumătate, se opreşte focul. Intr-un vas de Jena sau o tavă unsă se pun cartofii scurşi, amestecaţi cu brânza dulce, brânza telemea tăiată cuburi potrivite şi oul bătut bine.
Eventual, mai punem şi un pahar din zeama în care au fiert cartofii. Se potriveşte de sare şi se dau la cuptor până se rumenesc. Pe deasupra se pune mărar verde tocat fin.
Se servesc calzi, cu salată de crudităti.
Poftă bună!