Cartofi cu branza rasa la cuptor
PrinteazaCartofi cu branza rasa la cuptor din: cartofi, ulei, oua, branza, smantana.
- 1 kg cartofi
- 1 lingură ulei (sau unt)
- 2-4 ouă
- 150 g brânză rasă
- 4-5 linguri smântână
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, apoi se curătă şi se taie în rondele subfiji (4-5 mm). Ouăle se coc în cuptor (dar pot fi folosite şi ouă fierte tari) şi se taie în rondele fine. Brânza rasă poate fi telemea, parmezan, caşcaval mai vechi ras sau un amestec de mai multe brânzeturi printre care şi brânză de vaci.
Intr-o tavă (de preferat din sticlă termorezistentă) unsă în prealabil se aşază un strat format cu jumătate din cantitatea totală de cartofi, peste ei se pun ouăle (rondele) şi se presară ceva mai mult de jumătate din brânză. Se acoperă apoi cu restul de cartofi, se presară restul de brânză şi se întinde deasupra smântână.
Ca variante, în locul smântânii se poate folosi fie un sos făcut din 2 linguri de bulion subtiat cu putină apă, fie 2 ouă crude, bătute.
Pofta buna!