Cartofi cu branză si pipote de pui
PrinteazaCartofi cu branză si pipote de pui
- 1 kg cartofi
- 1/2 kg pipote
- 800 ml lapte
- 100 g telemea de vacă
- 2 morcovi
- 300 ml smântână
- 100 g magarină
- sare
- piper
- 1 legătură mărar
- 2 cuburi condimente de pui
- 1 căpăţână usturoi
Mod de preparare:
Fierbi laptele şi când e gata îl laşi să se răcească. Cureţi apoi cartofii, îi speli, îi tai felii şi-i pui la fiert în lapie pentru 20-25 de minute. Intre timp, speli bine pipotele şi le pui la fiert în apă cu sare, iar morcovii îi cureţi şi-i tai rondele.
Când sunt toate fierte, ungi o formă cu margarină, pui cartofii cu tot cu laptele în care au fiert, rondelele de morcovi, pipotele fierte şi strecurate, usturoiul curătat si tăiat mărunt, smântână, jumătate din cantitatea de brânză rasă, condimentul şi dai totul la cuptor pentru 40 de minute.
Razi şi brânza rămasă, tai mărunt mărarul, le amesteci şi le presari peste mâncare când sunt gata.
Cartofi cu branză si pipote de pui
Poftă bună!