Cartofi cu branză la cuptor
PrinteazaCartofi cu branză la cuptor
- 1 kg cartofi
- 200 g brînză de oi
- 3 ouă
- 1 pahar smîntînă
- 100 g unt sau untură
- sare
- patrunjel
Mod de preparare:
Se spală bine cartofii şi se fierb în coajă; cînd sînt fierţi se curăţă şi se taie felii potrivit de subţiri.
Într-o tavă unsă bine cu unt se aşază un rînd de cartofi, se presară puţină brînză strivită mărunt, apoi din nou un rînd de cartofi, şi iar se presară brînză.
Se repetă această operaţie pînă ce se pun toţi cartofii şi toată brînza. Se toarnă pe deasupra ouăle bătute şi amestecate cu smîntîna, se sărează puţin, şi se împrăştie pe toată suprafaţa bucăţele de unt. Se dă la cuptor 25-30 min.
Se serveşte fierbinte. Se poate coace în tavă de metal, vas de piatră sau vas de lemn.
Pofta buna!