Cartofi cu branză la cuptor

Printeaza

Cartofi cu branză la cuptor 

Ingrediente:Cartofi cu branză la cuptor

  • 1 kg cartofi
  • 200 g brînză de oi
  • 3 ouă
  • 1 pahar smîntînă
  • 100 g unt sau untură
  • sare
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Se spală bine cartofii şi se fierb în coajă; cînd sînt fierţi se curăţă şi se taie felii potrivit de subţiri.

Într-o tavă unsă bine cu unt se aşază un rînd de cartofi, se presară puţină brînză strivită mărunt, apoi din nou un rînd de cartofi, şi iar se presară brînză.

Se repetă această operaţie pînă ce se pun toţi cartofii şi toată brînza. Se toarnă pe deasupra ouăle bătute şi amestecate cu smîntîna, se sărează puţin, şi se împrăştie pe toată suprafaţa bucăţele de unt. Se dă la cuptor 25-30 min.

Se serveşte fierbinte. Se poate coace în tavă de metal, vas de piatră sau vas de lemn.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.