Cartofi cu cabanos si bacon

Printeaza

Cartofi cu cabanos si bacon din: cartofi, cabanos, bacon, rosii, ceapa verde, usturoi, ulei de masline, suc de rosii, cimbru, sare, piper, fulgi de chili.

Ingrediente:Cartofi_cu_cabanos_si_bacon

  • 1/2 kg cartofi noi
  • 2 carnati cabanos
  • 3 felii de bacon
  • 3 rosii proaspete
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300 ml suc de rosii
  • cimbru proaspat
  • sare
  • piper
  • fulgi de chili

 

Mod de preparare:

Speli cartofii, ii tai in bucati si ii pui la fiert în apă cu puţină sare. Ii fierbi doar pe jumătate. Toci ceapa şi usturoiul şi tai în bucăţi mici baconul şi cabanoşii. Căleşti ceapa împreună cu usturoiul, pui carnea şi mai laşi timp de 1-2 minute, după care iei vasul de pe foc.

Intr-o tavă unsă cu ulei, pui cartofii împreună cu roşiile tocate feliuţe, ceapa şi baconul tăiat, apoi stropeşti totul cu ulei de măsline şi condimentezi cu sare, piper şi chili.

La final adaugi 250 ml apă şi presari câteva frunzuliţe de cimbru. Introduci tava în cuptor şi o laşi timp de 15 minute. Nu mai adaugi apă, ci suc de roşii.

Dai tava din nou la cuptor şi mai laşi circa 15 minute. Serveşti cartofii cu salată.

Cartofi cu cabanos si bacon

Cartofi_cu_cabanos_si_bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.