Cartofi cu carne
PrinteazaCartofi cu carne
- 750 g carne
- 1 kg cartofi
- 4-5 roşii
- 1 ardei
- mărar
- pătrunjel verde
- 2 cepe
- 2-3 linguri unt sau untură
Mod de preparare:
Curăţăm cartofii şi îi punem în apă rece.
Incingem grăsimea într-o tigaie şi prăjim carnea tăiată în cuburi de 4-5 cm. Punem carnea într-o cratiţă şi turnăm apă clocotită cat să o acopere. Cand carnea începe să dea în fiert, adăugăm sare.
In acelaşi timp tăiem cartofii ca feliile de portocală.
Facem într-o tigaie un rantaş în care, cand se înroşeşte făina, punem ceapa la prăjit. Cand s-a îngălbenit ceapa, stingem cu apa în care a fiert carnea. Cine doreşte pune puţină boia roşie.
Punem cartofii peste carne şi turnăm sosul deasupra, adăugăm roşiile şi ardeiul gras tăiat subţire.
Cand carnea şi cartofii au fiert, presărăm mărar şi pătrunjel tocate mărunt.
Pofta buna!
M-ati facut curioasa cu reteta asta; chiar nu mai stiam ce sa mai gatesc.