Cartofi cu caviar negru
PrinteazaCartofi cu caviar negru din: cartofi, sare, ulei, castravete, caviar, marar, lamaie.
- 4 cartofi mari
- sare
- ulei
- 1/2 de castravete
- 2 linguri de creme fraîche
- 50 g caviar negru
- mărar pentru ornat
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine şi se taie cu tot cu coajă felii de circa 2 cm grosime. Cuptorul se preîncălzeşte la 200 °C (cuptorul cu ventilaţie 180 °C).
Feliile de cartofi se aşează într-o tavă unsă cu grăsime sau tapetată cu hârtie de copt. Pe deasupra se presară sare şi se picură puţin ulei, apţii cartofii se bagă la cuptor circa 25 de minute până când se rumenesc.
Castravetele se spală, se feliază, iar fiecare felie se taie în jumătate. Feliile de cartofi se scot din cuptor şi se aranjează pe o farfurie mare.
Peste fiecare cartof se pune câte o jumătate de felie de castravete, puţină creme fraîche, o linguriţă de caviar şi puţin mărar. La final, tartinele de cartofi se ornează cu felii de lămâie.
Cartofi cu caviar negru
Pofta buna!