Cartofi cu ceapa si oua
PrinteazaCartofi cu ceapa si oua din: cartofi, ceapa, ardei rosii, chorizo, oua.
- 500 g cartofi noi mici
- 2 cepe, feliate
- 2 ardei rosii, curatati de seminte si taiati in fasii
- 200 g de chorizo, feliat
- 4 oua
Mod de preparare:
Fierbe cartofii la aburi 15-20 minute, până se pătrund, sau în apă 5 minute. Incinge 1 lingură de ulei într-o tigaie nonaderentă. Pune în ea ardeii şi ceapa şi sotează 10 minute, până se înmoaie, împinge fâşiile de ardei înspre marginile tigăii şi adaugă feliile de chorizo. Când acestea sunt făcute, transferă totul pe o farfurie.
După ce s-au răcit suficient cât să-i poţi ţine în mână, taie cartofii în jumătăţi, încinge 1 lingură de ulei într-o altă tigaie nonaderentă şi pune în ea jumătăţile de cartofi. Prăjeşte-le circa 10 minute, până devin aurii şi aproape crocante. Amestecă-le cu mixul de ceapă, ardei şi chorizo, încălzeşte totul bine şi asezonează.
Intre timp, în tigaia în care ai călit ceapa, prepară ouăle ochiuri. La final, pune-le deasupra ingredientelor din cealaltă tigaie.
Cartofi cu ceapa si oua
Pofta buna!
Cel mai simplu si cel mai bun 🙂 si sanatoasa foc :))