Cartofi cu ceapa si peste

Printeaza

Cartofi cu ceapa si peste din: cartofi, ceapa, peste, smantana, unt, pesmet, sare si piper.

Ingrediente:Cartofi_cu_ceapa_si_peste

  • 1,2 kg cartofi
  • 500 g ceapa
  • 400 g sprot in ulei, ansoa sau somon fume
  • 600 ml smantana
  • 4 linguri unt
  • 5 linguri pesmet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i în felii foarte subţiri, în bastonaşe sau puteţi să-l radeţi pe răzătoarea cu ochiuri mari. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o în felii foarte, foarte subţiri. Prăjiţi-o în unt, fără a o lăsa să se îngălbenească. Ungeţi cu unt un vas termorezistent, puneţi un strat de cartofi şi peste acesta aşezaţi jumătate din cantitatea de ceapă şi de şprot.

Condimentaţi şi puneţi deasupra un alt strat de cartofi şi restul de ceapă şi şprot sau anşoa, sau so­mon. Acoperiţi cu ultimii cartofi, nivelaţi-i, turnaţi peste ei smântână şi peste aceasta puneţi un strat uniform de pesmet. Din loc în loc, puneţi cubuleţe de unt. Puneţi vasul la cuptor pentru 50 de minute, la foc potrivit. Serviti preparatul cald.

Cartofi cu ceapa si peste

Cartofi_cu_ceapa_si_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.