Cartofi cu ciolan afumat si ardei iute

Printeaza

Cartofi cu ciolan afumat si ardei iute din: ciolan afumat, cartofi, morcovi, ardei capia, ceapa rosie, foi de dafin, boia dulce, boia iute, sare, piper, ulei, ardei iute.

Ingrediente:Cartofi_cu_ciolan_afumat_si_ardei_iute

  • 500 g ciolan afumat fără os
  • 8 cartofi potriviți
  • 2-3 morcovi
  • 2 ardei capia
  • 3 cepe roşii
  • 1-2 foi dafin
  • boia dulce
  • boia iute
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 ardei iuţi

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa, se spală şi se taie solzişori. Ardeii capia se curăţă de sâmburi, se taie fâşii şi se pun să se călescă într-o cratiţă cu puţin ulei. Se înăbuşe câteva minute, se adaugă o căniţă de apă şi se acoperă cratiţa.

Separat, se pregătesc cartofii şi morcovii. Se taie bucăţi mari şi se pun în cratiţă să se înăbuşe. Se mai adaugă apă, se condimentează cu sare, boia dulce, iute, piper şi foi de dafin şi se bagă în cuptorul încins.

Între timp, se taie bucata de ciolan afumat cubuleţe, care se pun într-o tigaie să se călească în puţin ulei, apoi se adaugă în cratiţa cu legume şi se lasă în cuptor să se rumenească. Cartofii ţărăneşti se servesc ornaţi cu feliuţe de ardei iute şi fire de mărar.

Cartofi cu ciolan afumat si ardei iute

Cartofi_cu_ciolan_afumat_si_ardei_iute

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.