Cartofi cu ciuperci
PrinteazaCartofi cu ciuperci
- 1,250 kg cartofi
- 250 g ciuperci
- 1 ceapa
- 2 linguri unt
- 2, 1/2 linguri făinâ
- 1 ceaşcă smîntînă
- 1 ceaşcă zeamă de ciuperci
- 5 ouă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- cîteva cozi de ceapă verde
- pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbem separat cartofii şi ciupercile uscate, spălate mai înainte (sau înăbuşim în unt ciuperci proaspete). Strecurăm ciupercile şi le dăm prin maşina de carne. Le punem într-o tigaie cu ceapă tocată, prăjită în unt, adăugăm făină, smîntînă, zeamă de ciuperci, pătrunjel şi mărar, tocate mărunt.
Aşezăm jumătate din cantitatea de cartofi, tăiaţi în felii subţiri, pe fundul unei cratiţe unse cu unt şi presărată cu pesmet. Punem deasupra 4 ouă răscoapte, tăiate în felii subţiri sau trecute prin maşină (după gust). Peste ouă punem ciupercile prăjite şi le acoperim cu restul de cartofi.
Netezim, turnăm smîntînă amestecată cu un ou bătut, mărar, cozi de ceapă verde tăiate mărunt şi sare. Presărăm cu pesmet şi dăm cratiţa la cuptor pentru 1/2 oră. Cînd se rumeneşte budinca, o desprindem cu un cuţit de pereţii cratiţei şi o răsturnăm pe o farfurie mare, rotundă.
Pofta buna!