Cartofi cu ciuperci

Printeaza

Cartofi cu ciuperci

Ingrediente:Cartofi cu ciuperci

  • 1,250 kg cartofi
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 lin­guri unt
  • 2, 1/2  linguri făinâ
  • 1 ceaşcă smîntînă
  • 1 ceaşcă zeamă de ciuperci
  • 5 ouă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • cîteva cozi de ceapă verde
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Fierbem separat cartofii şi ciupercile uscate, spălate mai înainte (sau înăbu­şim în unt ciuperci proaspete). Strecu­răm ciupercile şi le dăm prin maşina de carne. Le punem într-o tigaie cu ceapă tocată, prăjită în unt, adăugăm făină, smîntînă, zeamă de ciuperci, pătrunjel şi mărar, tocate mărunt.

Aşezăm jumătate din cantitatea de car­tofi, tăiaţi în felii subţiri, pe fundul unei cratiţe unse cu unt şi presărată cu pes­met. Punem deasupra 4 ouă răscoapte, tă­iate în felii subţiri sau trecute prin ma­şină (după gust). Peste ouă punem ciu­percile prăjite şi le acoperim cu restul de cartofi.

Netezim, turnăm smîntînă amestecată cu un ou bătut, mărar, cozi de ceapă verde tăiate mărunt şi sare. Presărăm cu pesmet şi dăm cratiţa la cuptor pentru 1/2 oră. Cînd se rumeneşte budinca, o desprindem cu un cuţit de pe­reţii cratiţei şi o răsturnăm pe o farfurie mare, rotundă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.