Cartofi cu kaizer, mustar si miere
PrinteazaCartofi cu kaizer, mustar si miere din: cartofi, ceapă verde, kaizer, usturoi, ulei, mustar, pasta de tomate, miere, patrunjel verde, sare, piper.
- 1,5 kg cartofi micuţi
- 2-3 legături ceapă verde
- 10-15 felii kaizer
- 7 căţei usturoi
- 50 ml ulei
- 3 linguri muştar
- 6 linguri pastă de tomate
- 1 lingură miere de albine
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preprare:
Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi pui la fiert în apă cu puţină sare. Separat, căleşti ceapa tocată mărunt în ulei, adaugi usturoiul tăiat feliuţe subţiri, kaizerul tăiat julien şi mai laşi câteva minute.
Scurgi cartofii de apă şi îi laşi să se răcorească. într-o cratiţă, amesteci cartofii cu amestecul de ceapă şi pui pe foc.
Adaugi pasta de tomate, muştarul, mierea şi mai laşi pe foc aproximativ 10 minute, ca să se pătrundă aromele, amestecând din când în când.
Condimentezi cu sare şi piper, după gust, iar la sfârşit adaugi pătrunjelul tocat mărunt.
Cartofi cu kaizer, mustar si miere
Pofta buna!