Cartofi cu legume si kaizer

Printeaza

O reteta de cartofi cu conopida, ceapa, usturoi, unt, morcovi, supa, lapte, smantana, piper, nucsoara, unt si kaizer afumat.

Ingrediente:Cartofi cu legume si kaizer

  • 300 g conopidă
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură unt
  • 3 morcovi
  • 100 ml supă
  • 50 ml lapte
  • 100 ml smântână
  • piper
  • nucşoară
  • 2 linguri unt topit
  • 4 felii kaizer afumat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i cuburi şi fierbeţi-i circa 15 minute în apă cu sare. Pregătiţi conopida, despărţiţi-o în bucheţele şi fierbeţi-o în apă cu sare circa 10 minute. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tăiaţi-le fâşii fine şi căliţi-le în unt.

Curăţaţi mor­covii, radeţi-i şi căliţi-i, de asemenea. Stingeţi-i cu su­pă şi lăsaţi totul să fiarbă în­cet. Scurgeţi cartofii şi adăugaţi-i, la fel conopida, laptele şi smântână. Daţi în­tr-un clocot. Pasaţi legumele.

Condimentaţi-le cu sare, pi­per şi nucşoară. Incingeţi untul topit într-o tigaie şi prăjiţi acolo feliile de kaizer, până devin crocante. Aşezaţi cartofii pe o farfurie şi pre­săraţi-i cu piper proaspăt măcinat, aşezaţi şunca şi ornaţi totul cu verdeaţă, eventual cu pătrunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.