Cartofi cu legume si kaizer
PrinteazaO reteta de cartofi cu conopida, ceapa, usturoi, unt, morcovi, supa, lapte, smantana, piper, nucsoara, unt si kaizer afumat.
- 300 g conopidă
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură unt
- 3 morcovi
- 100 ml supă
- 50 ml lapte
- 100 ml smântână
- piper
- nucşoară
- 2 linguri unt topit
- 4 felii kaizer afumat
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i cuburi şi fierbeţi-i circa 15 minute în apă cu sare. Pregătiţi conopida, despărţiţi-o în bucheţele şi fierbeţi-o în apă cu sare circa 10 minute. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tăiaţi-le fâşii fine şi căliţi-le în unt.
Curăţaţi morcovii, radeţi-i şi căliţi-i, de asemenea. Stingeţi-i cu supă şi lăsaţi totul să fiarbă încet. Scurgeţi cartofii şi adăugaţi-i, la fel conopida, laptele şi smântână. Daţi într-un clocot. Pasaţi legumele.
Condimentaţi-le cu sare, piper şi nucşoară. Incingeţi untul topit într-o tigaie şi prăjiţi acolo feliile de kaizer, până devin crocante. Aşezaţi cartofii pe o farfurie şi presăraţi-i cu piper proaspăt măcinat, aşezaţi şunca şi ornaţi totul cu verdeaţă, eventual cu pătrunjel.
Poftă bună!