Cartofi cu muşchi afumat
PrinteazaCartofi cu muşchi afumat
Ingrediente:
- 500 g muşchi de porc afumat
- 3 cartofi
- doi dovlecei
- 500 g fasole albă
- 200 g morcovi baby
- doi ardei capia
- 50 g boabe de porumb
- boia dulce
- sare, piper
- ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel
- smântână
- roşii
Preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.
Dovleceii se spală, se taie în rondele şi se pun într-un castron împreună cu ardeii capia curăţaţi de seminţe şi tăiaţi în cubuleţe.
Fasolea albă şi morcovii se fierb, se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-un castron.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se pune muşchiul de porc tăiat în cuburi, feliile de dovlecei şi se călesc timp de câteva minute.
Se adaugă ardeii, fasolea şi morcovii. Se prăjesc până când capătă o culoare aurie, se adaugă cartofii prăjiţi, boabele de porumb, sare, piper şi o linguriţă de pudră de boia dulce.
Se amestecă, se mai călesc timp de cinci minute, se opreşte focul şi se presară verdeaţă tocată.
Cartofi cu muşchi afumat
Pofta buna!