Cartofi cu piept afumat
PrinteazaCartofi cu piept afumat din: cartofi, bacon, dafin, mirodenii, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 cartofi mari
- 3 felii subtiri de bacon
- 12 foi de dafin
- 1 lingurita de mirodenii (cimbru, rozmarin)
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 210C. Se curata cartofii de coaja si se cresteaza pe lung in trei locuri.
In doua dintre crestaturi se introduce cate-o foaie de dafin, iar in cea de-a treia cate-o jumatate de felie de bacon.
Se asaza cartofii pe o tava unsa, se sareaza, se pipereaza, se toarna peste ei uleiul ramas si se presara mirodeniile. Se acopera cu folie de aluminiu, se baga la cuptor si se coc circa 45 de minute.
Se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca un sfert de ora.
Se pot servi si ca garnitura langa gratar din carne de vaca.
Pofta buna!