Cartofi cu prosciutto

Printeaza

Cartofi cu prosciutto din: cartofi, unt, aprika, prosciutto, smantana.

Ingrediente:Cartofi_cu_prosciutto

  • 4 cartofi mari
  • 50 g de unt
  • 1 lingură de paprika afumată
  • 8 felii de prosciutto
  • 175 ml de smântână

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Taie fiecare cartof în felii de 5 mm. Topeşte untul cu paprika şi unge cartofii cu el, inclusiv între tăieturi.

Aşază-i pe o tavă nonaderentă şi coace-i timp de 1 oră şi 15 minute până când sunt aurii şi crocanţi la suprafaţă şi sunt suficient de fragezi încât să introduci cu uşurinţă o scobitoare în ei.

Când cartofii sunt aproape gata, tapetează o tavă cu hârtie de copt. împătureşte fiecare felie de prosciutto în zig-zag, sub formă de evantai, transferă-le în tavă şi coace-le 10-15 minute, până devin crocante, aşezând tava sub cea cu cartofi.

Scoate cartofii din cuptor, aşază deasupra smântână şi prosciutto, apoi serveşte-i.

Cartofi cu prosciutto

Cartofi_cu_prosciutto

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.