Cartofi cu prosciutto
PrinteazaCartofi cu prosciutto din: cartofi, unt, aprika, prosciutto, smantana.
- 4 cartofi mari
- 50 g de unt
- 1 lingură de paprika afumată
- 8 felii de prosciutto
- 175 ml de smântână
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Taie fiecare cartof în felii de 5 mm. Topeşte untul cu paprika şi unge cartofii cu el, inclusiv între tăieturi.
Aşază-i pe o tavă nonaderentă şi coace-i timp de 1 oră şi 15 minute până când sunt aurii şi crocanţi la suprafaţă şi sunt suficient de fragezi încât să introduci cu uşurinţă o scobitoare în ei.
Când cartofii sunt aproape gata, tapetează o tavă cu hârtie de copt. împătureşte fiecare felie de prosciutto în zig-zag, sub formă de evantai, transferă-le în tavă şi coace-le 10-15 minute, până devin crocante, aşezând tava sub cea cu cartofi.
Scoate cartofii din cuptor, aşază deasupra smântână şi prosciutto, apoi serveşte-i.
Cartofi cu prosciutto
Pofta buna!