Cartofi cu pui la cuptor

Printeaza

Cartofi cu pui la cuptor

Cartofi cu pui la cuptor

Ingrediente:

  • 1 pui
  • 2 kg cartofi
  • 1 cub supa
  • 1 cana apa
  • 150 ml ulei
  • frunze de patrunjel

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita pune uleiul, puiul taiat in bucafele mici, condimente dupa gust (sare, piper, boia sau condimente pentru pui), cartofii taiati rondele, cubul de supa si apa.

Acopera cratita cu un capac si pune totul la foc mic in cuptor, aproximativ 40 de minute. Scoate apoi cratitia din cuptor si presara patrunjelul.

In loc de carne de pui, poti folosi carne de porc sau de vitel. Atentie, nu se amesteca in cratita!

Cartofi cu pui la cuptor

Cartofi cu pui la cuptor.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pui pe sticla. Yummy

    Ingrediente:

    1 pui -1,5 kg
    condimente pentru pui
    1 sticla de bere
    sare,vegeta,piper dupa gust
    50 g usturoi
    750 g cartofi
    250 ml ulei

    Mod de preparare:

    Se curata puiul bine si se pregateste pentru a fi introdus in cuptor. Se da cu sare, se unge cu putin ulei si mirodeniile de pui (ghimbir, oregano, rozmarin,nucsoara,cimbru).

    Se fixeaza puiul pe o sticla de bere umpluta doar pe jumatate (cu bere sau puneti apa).

    Se introduce puiul in cuptor pe o tava avand grija sa-l rotiti din cand in cand pentru a se rumeni uniform. Daca se incinge tava prea tare puteti pune din cand in cand putina apa in aceasta.

    Pregatiti apoi cartofii pai. Se aseaza puiul pe un platou alaturi cu cartofii. Se serveste cald cu mujdeiul de usturoi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.