Cartofi cu pui la cuptor
PrinteazaCartofi cu pui la cuptor
Ingrediente:
- 1 pui
- 2 kg cartofi
- 1 cub supa
- 1 cana apa
- 150 ml ulei
- frunze de patrunjel
Mod de preparare:
Intr-o cratita pune uleiul, puiul taiat in bucafele mici, condimente dupa gust (sare, piper, boia sau condimente pentru pui), cartofii taiati rondele, cubul de supa si apa.
Acopera cratita cu un capac si pune totul la foc mic in cuptor, aproximativ 40 de minute. Scoate apoi cratitia din cuptor si presara patrunjelul.
In loc de carne de pui, poti folosi carne de porc sau de vitel. Atentie, nu se amesteca in cratita!
Cartofi cu pui la cuptor
Pofta buna!
Pui pe sticla. Yummy
Ingrediente:
1 pui -1,5 kg
condimente pentru pui
1 sticla de bere
sare,vegeta,piper dupa gust
50 g usturoi
750 g cartofi
250 ml ulei
Mod de preparare:
Se curata puiul bine si se pregateste pentru a fi introdus in cuptor. Se da cu sare, se unge cu putin ulei si mirodeniile de pui (ghimbir, oregano, rozmarin,nucsoara,cimbru).
Se fixeaza puiul pe o sticla de bere umpluta doar pe jumatate (cu bere sau puneti apa).
Se introduce puiul in cuptor pe o tava avand grija sa-l rotiti din cand in cand pentru a se rumeni uniform. Daca se incinge tava prea tare puteti pune din cand in cand putina apa in aceasta.
Pregatiti apoi cartofii pai. Se aseaza puiul pe un platou alaturi cu cartofii. Se serveste cald cu mujdeiul de usturoi.