Cartofi cu slanina afumata
PrinteazaCartofi cu slanina afumata din: cartofi, slanina afumata, ceapa, untura, smantana, piper, sare.
- 1 kg cartofi
- 200 g slănină afumată
- 1-2 cepe
- 1 lingură untură (sau ulei)
- 1-2 linguri de smântână
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă şi se taie în feliuţe subţiri (ca pentru prăjit).
Separat, într-o cratiţă de 3 I se pune la prăjit în puţin ulei, sau untură, ceapa tăiată mărunt.
Când ceapa s-a muiat, se adaugă slănina tăiată în cubuleţe mici (sub 1 cm) şi se amestecă. Se adaugă apoi cartofii şi se toarnă apă caldă sau supă peste ei, cât sâ-i acopere.
Se sărează şi se pune piperul. Se dă totul la cuptor, până ce se fierb cartofii. Smântână se adaugă atunci când mâncarea este gata de a fi servită la masă.
Pofta buna!