Cartofi cu slanina afumata

Printeaza

Cartofi cu slanina afumata din: cartofi, slanina afumata, ceapa, untura, smantana, piper, sare.

Ingrediente:Cartofi cu slanina afumata

  • 1 kg cartofi
  • 200 g slănină afumată
  • 1-2 cepe
  • 1 lingură untură (sau ulei)
  • 1-2 linguri de smântână
  • piper boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă şi se taie în feliuţe subţiri (ca pentru prăjit).

Separat, într-o cratiţă de 3 I se pune la prăjit în puţin ulei, sau untură, ceapa tăiată mărunt.

Când ceapa s-a muiat, se adaugă slănina tăiată în cubuleţe mici (sub 1 cm) şi se amestecă. Se adaugă apoi cartofii şi se toarnă apă caldă sau supă peste ei, cât sâ-i acopere.

Se sărează şi se pune piperul. Se dă totul la cuptor, până ce se fierb cartofii. Smântână se adaugă atunci când mâncarea este gata de a fi servită la masă.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.