Cartofi cu smantana
PrinteazaCartofi cu smantana
- 1 kg cartofi chifle
- 2 ceşti lapte
- 1 lingură unt
- 1 ceaşcă smântână
- sare
Mod de preparare:
Se spală cartofii (de preferinţă cartofi chifle) şi se pun la fiert cu apă rece. Se adaugă puţină sare.
Se lasă să fiarbă circa 20 de minute, până încep să se moaie. Într-o altă cratiţă cu fund gros se pune să fiarbă laptele. Cartofii fierţi se curăţă de coajă, se taie felii şi se pun în laptele clocotit, cu o lingură de unt.
Se lasă să mai fiarbă la foc mic un sfert de oră. Laptele trebuie să fie bine scăzut.
Se adauga smântâna, mişcând cratiţa, ca să cuprindă cartofii. Se mai ţin 5 -6 rninute la foc, se servesc fierbinţi.
Pofta buna!