Cartofi cu sofran

Printeaza

Cartofi cu sofran din: cartofi, sofran, apa, unt, faina, lapte de cocos, lapte de migdale, sare, usturoi.

Ingrediente:Cartofi cu sofran

  • 5 cartofi
  • 1 vârf de cuțit șofran
  • 2 linguri de apă caldă
  • 2 linguri unt
  • 2 1/2 linguri de faina
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1 cană lapte de migdale
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 lingurita usturoi tocat marunt
  • 1 vârf de cuțit boia de ardei iute

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 350 grade F.

Se curata cartofii, se taie felii subtiri și se acoperă cu apă rece. Intr-un mojar se piseaza sofranul. Se adauga 2 linguri de apa fierbinte peste sofran si și se lasa la macerat timp de 5 minute.

Intr-un vas termorezistent si pulverizeaza ulei.

Scurgeti cartofii felii și puneți jumătate dintre ei într-un strat subțire pe partea de jos a vasului.

Într-o cratiță mică, se topeste untul la foc mediu. Adaugati 2 linguri de făină si amestecati bine pana se formeaza o pasta groasa.

Continua amestecand timp de un minut sau două până când amestecul devine auriu. Incorporeaza laptele de cocos, apoi laptele de migdale.

In bolul cu sofran adaugati usturoi si boia. Adaugati in cratita cu sos, fierbeti cateva minute.

Lasati cateva minute la racit, apoi adaugati jumatate din sos peste cartofi. Adaugati cealalta jumatate de cartofi, incorporati restul de sos.

Acoperiți vasul cu folie. Dati la cuptor și coaceti acoperit timp de 60 minute, până când cartofii sunt fragezi. Îndepărtați folia și mai dati la cuptor cateva minute pentru a se rumeni partea de deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.