Cartofi cu sos alb
PrinteazaCartofi cu sos alb
- 1 kg cartofi
- 100 g făină caju
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă sare
- 1 legătură pătrunjel verde
- 3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe mai mari se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, se opreşte focul şi se scurg de zeamă. Din zeama în care au fiert cartofii se ia o cană şi jumătate şi se pune în blender cu caju pentru a se obţine un sos omogen.
Intr-un vas de jena uns cu ulei se pun cartofii scurşi, peste care se adaugă sosul de caju. Se dau la cuptor încins aproximativ 20 de minute. După ce se opreşte focul, se garnisesc cu verdeaţă tocată fin şi usturoi tăiat rondele.
Poftă bună!
Este de fapt cartofi cu sos de caju