Cartofi cu sos de mustar
PrinteazaCartofi cu sos de mustar din: cartofi, maioneza, mustar dijon, sare, piper, usturoi, cimbru, patrunjel.
- 2 kg cartofi
- 1/4 ceasca maioneza
- 1/4 ceasca muștar de Dijon
- 1 lingura sare + 1 linguriță sare
- 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
- 3 catei de usturoi, tocat
- 2 lingurite cimbru tocat
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se pun cartofii intr-un vas, se adaugă apă pentru a-i acoperi si 1 lingura de sare. Se aduce vasul la fierbere la foc mare, iar cand da in clocot se reduce focul si fierbeti aproximativ 12 minute. Se scurg cartofii, apoi clatiti.
Se incalzeste gratarul la foc mediu-mare.
Într-un castron mare, amestecati împreună maioneza, muștar Dijon, restul de sare, piper, usturoi si cimbru.
Se taie cartofii în jumătate. Se adaugă in sosul de muștar si se amesteca pentru a se acoperi de sos. Se pun cartofii pe gratar si rumeniti, acoperit, timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
Se transferă cartofii într-un platou de servire si se presara cu patrunjel tocat.
Pofta buna!