Musli cu gutui din: fulgi de ovaz, fulgi de secara, seminte de floarea soarelui, seminte de chia, nuci, gutuie, iaurt grecesc, lapte. Această rețetă este o variantă sănătoasă și delicioasă de muesli, perfectă pentru micul dejun sau pentru o gustare sănătoasă între mese. Gutuia adaugă o aromă dulce și o textură crocantă, iar semințele și […]
Cartofi cu sos de mustar
PrinteazaCartofi cu sos de mustar din: cartofi, maioneza, mustar dijon, sare, piper, usturoi, cimbru, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 kg cartofi
- 1/4 ceasca maioneza
- 1/4 ceasca muștar de Dijon
- 1 lingura sare + 1 linguriță sare
- 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
- 3 catei de usturoi, tocat
- 2 lingurite cimbru tocat
- 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare:
Cartofi cu sos de mustar: pun cartofii intr-un vas, se adaugă apă pentru a-i acoperi si 1 lingura de sare.
aduce vasul la fierbere la foc mare, iar cand da in clocot se reduce focul si fierbeti aproximativ 12 minute. Se scurg cartofii, apoi clatiti.
incalzeste gratarul la foc mediu-mare.
Într-un castron mare, amestecati împreună maioneza, muștar Dijon, restul de sare, piper, usturoi si cimbru.
taie cartofii în jumătate. Se adaugă in sosul de muștar si se amesteca pentru a se acoperi de sos.
pun cartofii pe gratar si rumeniti, acoperit, timp de aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
transferă cartofii într-un platou de servire si se presara cu patrunjel tocat.
Pofta buna!
Ciorbă de legume și ciuperci din: ciuperci, morcovi, ardei gras, radacina de patrunjel, gulie, mazare, cartofi, conopida, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, leustean, piper, boia, suc de rosii, sare, ulei. Ingrediente: 300 g ciuperci proaspete sau din conservă 2 morcovi 1 ardei gras sau capia 2 rădăcini de pătrunjel 1 gulie 150 […]