Cartofi cu sos de tarhon
PrinteazaCartofi cu sos de tarhon din: cartofi, ceapa, ulei, unt, faina, tarhon, lamaie, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 1 ceaşcă plină cu ulei
- 2 linguri cu unt
- 3 linguri cu făină
- 500 ml supă de zarzavat
- 2 linguri cu tarhon tocat
- 1/2 lămâie
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi cairtofii şi spălaţi-i în mai multe ape, tăiaţi-i rondele şi spălaţi-i din nou, apoi rumeniţi-i în ulei împreună cu ceapa tăiată peştişori.
Când ceapa s-a înmuiat puţin, adăugaţi supă, mai lăsaţi pe foc mic până când devine transparentă. Fierbeţi cartofii şi ceapa înăbuşit cu 1 cană cu supă, cel puţin 15 min.
Separat, faceţi un sos alb din unt şi faină omogenizate pe foc mic şi subţiate cu supa rămasă. Condimentaţi cu sare, zeamă de lămâie, tarhon tocat şi piper măcinat.
Turnaţi sosul peste cartofi, mai fierbeţi 15 min, decoraţi cu frunze întregi de tarhon. Serviţi mancarea calda, cu pâine proaspătă.
Pofta buna!