Cartofi cu sos de usturoi si rozmarin
PrinteazaCartofi cu sos de usturoi si rozmarin din: cartofi noi mici, ulei, usturoi, rozmarin, margarina, marar, maioneză vegetală, pătrunjel, zeamă de lămâie, sare, piper.
Ingrediente:
- 16 cartofi noi mici
- 5-6 linguri ulei
- 7-8 căţei usturoi
- 2-3 crenguţe rozmarin
- 3-4 linguri de margarina
- 1 legatura de marar
- sare
- piper
Pentru sos:
- 1 cană maioneză vegetală
- 2 căţei usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 crenguţe rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli foarte bine cartofii şi îi laşi în coajă. îi pui într-un vas şi-i amesteci cu uleiul, usturoiul tăiat bucăţi mari, crenguţele de rozmarin, mărarul tocat şi sare şi piper, după gust.
Răstomi cartofii într-o tavă, pui din loc în loc câte 1 lingură de margarina şi îi ţii la cuptor, la foc mic, aproximativ 1 oră, până când.capătă o crustă arămie.
Din când în când, îi întorci cu o spa- tulă pentru a se rumeni uniform. Pentru sos, pisezi usturoiul cu sarea până obţii un fel de pastă. Toci pătrunjelul.
Amesteci maioneza, usturoiul, rozmarinul şi zeama de lămâie în blender. Asezonezi cu sare şi piper.
Cartofi cu sos de usturoi si rozmarin
Pofta buna!