Cartofi cu sos pesto de patrunjel
PrinteazaCartofi cu sos pesto de patrunjel
Ingrediente:
- 8 cartofi de dimensiune medie
- sare
- 5 legaturi de patrunjel
- 4 catei de usturoi
- 50 g migdale curatate
- 150 ml ulei de masline
- 100 g branza gouda rasa
- piper
- piper Cayenne
Mod de preparare:
Spalati cartofii, frecati-i cu un buretel si uscati-i pe un servet de bucatarie.
Asezati-i pe fiecare pe cate o bucata de folie de aluminiu taiata in functie de dimensiunea cartofului si unsa in prealabil cu putin ulei, apoi condimentati-i cu sare.
Impachetati-i bine in folie si lasati-i pe gratar circa 60 de minute. Intre timp, pregatiti patrunjelul. Curatati usturoiul si pisati-l impreuna cu sarea.
Amestecati patrunjelul, usturoiul si migdalele si pasati-le pana cand obtineti un piure. In acest amestec turnati uleiul de masline incet si incorporati si branza gouda.
Condimentati sosul pesto cu sare, piper si piper Cayenne, astfel incat sa obtineti un gust picant. Crestati cartofii din folie in partea superioara in forma de cruce si umpleti-i cu sosul pesto. Eventual, ii puteti orna cu patrunjel.
Cartofi cu sos pesto de patrunjel
Pofta buna!