Cartofi cu sunculita afumata

Printeaza

Cartofi cu sunculita afumata din: cartofi, ceapa, sunca afumata, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Cartofi_cu_sunculita_afumata

  • 600 g cartofi noi
  • 3 cepe
  • 200 g sunculita afumata
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine cartofii şi puneţi-i la fiert în coajă cu 1 linguriţă sare. Intre timp, tăiaţi şunculiţă în bastonaşe.

Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o. Căliţi-o 2-3 minute în ulei, după care adăugaţi şunculiţă tăiată. Când cartofii sunt fierţi, curăţaţi-i de coajă şi tăiaţi-i în felii mai groase.

Puneţi feliile de cartofi în cratiţa cu ceapa şi şunculiţă şi potriviţi de sare şi pi­per. Amestecaţi prin răsturnare pentru a nu zdrobi prea mult cartofii şi mai lăsaţi la foc mic 4-5 minute, amestecând din când în când.

Serviţi preparatul cald sau rece.

Cartofi cu sunculita afumata

Cartofi_cu_sunculita_afumata

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • sunca afumata

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa reteta de cartofi cu sunca afumata, dar nu prea e sanatoasa 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.