Cartofi cu sunculita afumata
PrinteazaCartofi cu sunculita afumata din: cartofi, ceapa, sunca afumata, ulei, sare si piper.
- 600 g cartofi noi
- 3 cepe
- 200 g sunculita afumata
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi bine cartofii şi puneţi-i la fiert în coajă cu 1 linguriţă sare. Intre timp, tăiaţi şunculiţă în bastonaşe.
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o. Căliţi-o 2-3 minute în ulei, după care adăugaţi şunculiţă tăiată. Când cartofii sunt fierţi, curăţaţi-i de coajă şi tăiaţi-i în felii mai groase.
Puneţi feliile de cartofi în cratiţa cu ceapa şi şunculiţă şi potriviţi de sare şi piper. Amestecaţi prin răsturnare pentru a nu zdrobi prea mult cartofii şi mai lăsaţi la foc mic 4-5 minute, amestecând din când în când.
Serviţi preparatul cald sau rece.
Cartofi cu sunculita afumata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sunca afumata
Foarte gustoasa reteta de cartofi cu sunca afumata, dar nu prea e sanatoasa 🙂