Cartofi cu unt

Printeaza

Cartofi cu unt

Ingrediente:Cartofi cu unt

  • 500 g cartofi
  • 1 pahar smîntînă
  • 1 lingură unt
  • 1/2 lămîie
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tăiem cartofii cruzi în formă de felii de portocală, îi punem într-o cratiţă, îi presărăm după gust cu sare şi cu piper, turnăm apă fierbinte cît să-i acopere şi aşezăm cratiţa pe plită.

Cînd cartofii sînt aproape moi, scurgem apa, turnăm smîntînă în cantitate egală cu apa, adăugăm o bucată de unt (cît o alună pentru 10 felii de cartofi) şi îi lăsăm să fiarbă pînă se moaie. Dacă sosul iese prea apos, adăugăm rîntaş rece şi lă­săm să dea un clocot.

Inainte de masă, adăugăm zeamă de lămîie şi pătrunjel verde tocat.

Cartofii cu unt se servesc la diferite fripturi de carne, în special de vacă, şi în acele ca­zuri cînd sosurile se dau în sosieră, nu împreună cu carnea.

Se servesc şi ca fel de mîncare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.