Cartofi la cuptor cu afumătură si smântână
PrinteazaCartofi la cuptor cu afumătură si smântână din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat, ceapa verde, sare, smantana si fulgi de ardei.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi medii
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g bacon afumat
- 3 cepe verzi
- sare
- 300 g smantana
- 1-2 lingurite fulgi de ardei
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală cartofii, se taie în doiuă pe lung. Se scobesc puţin cu o linguriţă.
Se unge o tavă cu ulei de măsline şi se aşază înăuntru cartofii cu partea tăiată în jos; se coc la cuptor 30-35 min. până se rumenesc.
Intre timp, se taie baconul fâşii şi se prăjeşte într-o tigaie la foc mijlociu. Se pregăteşte ceapa verde şi se taie rondele.
Se sărează cartofii şi se umplu cu fâşiile de bacon. Se aşază pe fiecare câte o lingură de smântână şi se presară ceapă verde şi fulgii de ardei; se servesc imediat.
Cartofi la cuptor cu afumătură si smântână
Pofta buna!
in mod sigur o sa incerc aceasta reteta
bunica imi facea des cartofi la cuptor cu smantana, cu bacon n-am mancat