Cartofi la cuptor cu afumătură si smântână

Printeaza

Cartofi la cuptor cu afumătură si smântână din: cartofi, ulei de masline, bacon afumat, ceapa verde, sare, smantana si fulgi de ardei.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi noi medii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g bacon afumat
  • 3 cepe verzi
  • sare
  • 300 g smantana
  • 1-2 lingurite fulgi de ardei

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală cartofii, se taie în doiuă pe lung. Se scobesc puţin cu o linguriţă.

Se unge o tavă cu ulei de măsline şi se aşază înăuntru cartofii cu partea tăiată în jos; se coc la cuptor 30-35 min. până se rumenesc.

Intre timp, se taie baconul fâşii şi se prăjeşte într-o tigaie la foc mijlociu. Se pregăteşte ceapa verde şi se taie rondele.

Se sărează cartofii şi se umplu cu fâşiile de bacon. Se aşază pe fiecare câte o lingură de smântână şi se presară ceapă verde şi fulgii de ardei; se servesc imediat.

 

Cartofi la cuptor cu afumătură si smântână

Cartofi_la_cuptor_cu_afumatura_si_smântâna

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. in mod sigur o sa incerc aceasta reteta

  2. bunica imi facea des cartofi la cuptor cu smantana, cu bacon n-am mancat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.