Cartofi la cuptor cu branza cheddar

Printeaza

Cartofi la cuptor cu branza cheddar din: cartofi, ceapa, ardei capia, ardei gras, usturoi, branza cheddar, lapte dulce, nucsoara, amidon, ulei de masline, oua, cimbru uscat, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi_la_cuptor_cu_branza_cheddar

  • un kilogram cartofi albi
  • o ceapa alba
  • un ardei capia
  • un ardei gras
  • doi catei de usturoi
  • 500 g branza cheddar
  • 500 ml lapte dulce
  • un sfert de lingurita cu nucsoara
  • o lingura cu amidon alimentar
  • 50 ml ulei de masline
  • 3 oua
  • o jumatate de lingura cu cimbru uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ceapa verde se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ardeiul gras si ardeiul capia se spala si se taie cubulete.

Intr-un bol se amesteca laptele dulce cu amidonul, nucsoara, sare si piper dupa gust.

Se adauga jumatate din cimbrul uscat, se fierbe amestecul pana incepe sa se ingroase, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se adauga oualele, ceapa si usturoiul si trei sferturi din branza cheddar data pe razatoare.

Cartofii se taie rondele subtiri, se presara cu sare si piper. Se toarna putin ulei intr-o tava, se aseaza un rand de cartofi, se toarna o parte din amestec si tot asa pana se termina ingredientele, ultimul rand fiind de cartofi.

Se presara cu cimbrul ramas, se toarna restul de ulei, se da tava la cuptor si se coc la foc mediu 30-45 de minute.

Se scot din cuptor, se presara cu restul de branza si se servesc.

Cartofi la cuptor cu branza cheddar

Cartofi_la_cuptor_cu_branza_cheddar

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.