Cartofi la cuptor cu carnati afumati

Printeaza

Cartofi la cuptor cu carnati afumati din: cartofi, carnati, slanina, ulei, sare, cimbru.

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi
  • 500 g cârnaţi afumaţi
  • 100 g slănină sau costiţă afumată
  • 1 ceaşcă de ulei
  • sare
  • cimbru

 

Mod de preparare Cartofi la cuptor cu carnati afumati:

Spălaţi cartofii cu peria, puneţi-i în oală cu apă fierbinte cât să-i acopere şi fierbeţi-i 20 min la foc tare.

Spălaţi cârnaţii cu apă caldă ca să înlăturaţi stratul de fum, tăiaţi-i bucăţi mari şi lăsaţi-i în farfurie cât timp fierb cartofii.

Curăţaţi cartofii de coajă, tăiaţi-i felii rotunde şi puneţi-i în straturi în tava de friptură.

Turnaţi peste cartofi 1 ceaşcă mică de ulei, puneţi cârnaţii şi costiţa tăiată felii subţiri peste cartofi, presăraţi puţină sare şi cimbru, apoi puneţi tava în cuptorul fierbinte pentru 30 min.

Serviţi mânca­rea fierbinte, lângă o salată de varză crudă sau murată, cu sau fară pâine şi vin alb sec.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.