Cartofi la cuptor cu parmezan
PrinteazaCartofi la cuptor cu parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan si boia.
Ingrediente:
- 1,2 kg cartofi albi, curatati
- 6 linguri ulei de masline
- 40 g parmezan, ras fin
- 1/2 lingurita boia dulce
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 6/200°C. Taie cartofii cuburi mari (cca 4 cm) şipune-i intr-o oală cu apă rece, sărată.
Lasă să dea în clocot, apoi fierbe la foc mic 4 min. Scurge-i bine, pune-i înapoi în oală, asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat, mai ales pe margine, ca să iasă cât mai crocanţi în cuptor.
Intre timp, toarnă ulei într-o tavă dţ copt şi încinge în cuptor cam 5 min.
Pune cartofii cu grijă în tavă, întorcându-i prin ulei, ca să fie uniform acoperiţi. Coace40 min, întorcându-i de două ori.
Presară parmezanul şi boiaua peste cartofi, apoi dă-i iarăşi la cuptor 10 min, până devin crocanţi şi bine rumeniţi.
Cartofi la cuptor cu parmezan
Pofta buna!
simplu si bun, asa imi place sa gatesc
n-are cum sa nu fie buna, o fac si eu