Cartofi la cuptor cu parmezan

Printeaza

Cartofi la cuptor cu parmezan din: cartofi, ulei de masline, parmezan si boia.

Ingrediente:

  • 1,2 kg cartofi albi, curatati
  • 6 linguri ulei de masline
  • 40 g parmezan, ras fin
  • 1/2 lingurita boia dulce

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 6/200°C. Taie cartofii cuburi mari (cca 4 cm) şipune-i intr-o oală cu apă rece, sărată.

Lasă să dea în clocot, apoi fierbe la foc mic 4 min. Scurge-i bine, pune-i înapoi în oală, asezonează cu sare şi piper proaspăt măcinat, mai ales pe margine, ca să iasă cât mai crocanţi în cuptor.

Intre timp, toarnă ulei într-o tavă dţ copt şi încinge în cuptor cam 5 min.

Pune cartofii cu grijă în tavă, întorcându-i prin ulei, ca să fie uniform acoperiţi. Coace40 min, întorcându-i de două ori.

Presară parmezanul şi boiaua peste cartofi, apoi dă-i iarăşi la cuptor 10 min, până devin crocanţi şi bine rumeniţi.

 

Cartofi la cuptor cu parmezan

Cartofi_la_cuptor_cu_parmezan

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Corina Calinescu

    simplu si bun, asa imi place sa gatesc

  2. n-are cum sa nu fie buna, o fac si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.