Cartofi la cuptor cu pui
PrinteazaO reteta de cartofi la cuptor cu pui din: ceapa, piept de pui, usturoi, smantana, oua, marar, ulei de floarea soarelui, pudra de curry, sare, piper, muraturi si ardei capia.
- două cepe
- două piepturi de pui
- un kilogram de cartofi
- 4 căţei de usturoi
- 300 ml smântână
- 3 ouă
- o legătură de mărar
- ulei de floarea-soareiui
- o jumătate de linguriţă de pudră de curry
- sare
- piper
- murături
- ardei capia
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă smântână cu ouăle, sarea şi piperul după gust. Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare, apoi se curăţă de coajă şi se spală. Se taie felii potrivit de groase, se pun într-un castron şi se acoperă cu un capac.
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se toacă mărunt şi se lasă într-un bol. Se adaugă cepele şi usturoiul tocate mărunt, sare şi piper după gust.
Se presară pudra de curry, se amestecă, se stropeşte o tavă cu ulei, şi se aşază alternativ câte un strat de cartofi şi unul de amestec. Se condimentează cu sare şi piper, iar deasupra se toarnă compoziţia de smântână cu ouă.
Se presară mărar tocat, se introduc în cuptorul încins şi se coc până ce crusta formată deasupra are culoare aurie. Se serveste fierbinte sau rece, cu muraturi de sezon sau cu salata de ardei capia copti.
Poftă bună!