Sepie cu Sos de Curry și Nucă de Cocos – Această rețetă este perfectă pentru cei care doresc să experimenteze gusturi noi și să aducă un plus de sofisticare meselor lor. Sepia, cu textura sa unică și gustul delicat, se îmbină perfect cu aromele intense și cremoase ale sosului de curry și nucă de cocos, […]
Cartofi la cuptor cu rozmarin
PrinteazaCartofi la cuptor cu rozmarin din: cartofi, grasime de pasare, sare de mare si rozmarin.
Ingrediente:
- 1,5 kg cartofi cu coaja rosie
- 100 ml grasime de pasare
- sare de mare
- 4 ramurele de rozmarin, doar frunzele, tocate grosier
Mod de preparare:
Cartofi la cuptor cu rozmarin: Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 grade C. Curăţa cartofii şi taie-i bucăţi mari. Pune-i într-o oală încăpătoare cu apă rece, sărată, şi lasă-i să dea în clocot.
Fierbe-i şase minute, scurge-i şi pune-i înapoi în oală şi acoperă-i cu un capac. Incinge grăsimea de pasăre într-o tavă de copt, la cuptor.
Pune cartofii cu grijă în tavă, astfel încât să se acopere uniform cu grăsime, presară sare de mare şi coace la cuptor 30 minute, întorcând o dată.
Presară cartofii cu rozmarin tocat şi coace încă 30 minute, întorcând din când în când, până devin crocanţi. Serveşte imediat.
Pofta buna!
Cvas de merișor – Merișoarele, cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante și pentru gustul lor acrișor specific, aduc un plus de savoare acestui cvas, făcându-l ideal pentru a te răcori în zilele călduroase de vară. Ușor de preparat acasă, cvasul de merișor poate fi servit alături de diverse preparate sau pur și simplu savurat ca atare. […]