Cartofi la cuptor cu sos de avocado
PrinteazaCartofi la cuptor cu sos de avocado din: cartofi noi, ulei de masline, sare de mare, seminte de susan albe, seminte de susan negre, chimen, rozmarin, avocado, limeta, rosii, piper, boia.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi mici
- 5 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sare de mare
- 2 linguri seminte de susan albe
- 2 linguri seminte de susan negre
- 2 linguri chimen
- 2 linguri rozmarin tocat
- 2 fructe de avocado
- 1 limeta
- 2 rosii
- piper
- boia
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se spală bine cartofii şi se taie în două pe lung.
Se amestecă într-un castron uleiul cu sare de mare si se tăvălesc înăuntru cartofii.
Se aşază apoi cu suprafaţa tăiată în sus pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pe o treime din cantitatea de cartofi se presară susan alb, pe a doua treime susan negru şi pe cea din urmă rozmarin tocat.
Se coc la cuptor cca 45 min. Intre timp se taie în două fructele de avocado şi se îndepărtează sâmburii.
Se desprinde pulpa cu lingura de pe coajă şi se pune într-un castron; se zdrobeşte cu furculiţa.
Se spală limeta, se şterge, se rade coaja şi se stoarce sucul; ambele se adaugă la pulpa de avocado şi se amestecă bine.
Se pregăteşte roşia, se taie cuburi şi se înglobează în compoziţia de avocado. Se condimentează cu sare, piper şi boia.
Cartofii se servesc cu acest sos.
Cartofi la cuptor cu sos de avocado
Pofta buna!
Ce bine arata cartofii astia!