Cartofi la cuptor cu sos de usturoi si smantana

Printeaza

Cartofi la cuptor cu sos de usturoi si smantana din: cartofi noi, ulei de masline, smantana, usturoi verde, ceapa verde, sare afumata.

Ingrediente: Cartofi_la_cuptor_cu_sos_de_usturoi_si_smantana

  • 1 kg de cartofi noi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 150ml de smantana
  • 2 legaturi de usturoi verde, tocate marunt
  • 2 legături de ceapa verde, tocat
  • fulgi de sare afumata, pentru servit

 

 

 

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200°C. Fierbe cartofii in apa cu sare, pana se fragezesc.

Scurge cartofii si lasa-i putin intr-o strecuratoare, sa se usuce.

Transfera-i intr-o tava sau un vas ceramic si tavaleste-i prin ulei de masline, astfel incat sa fie bine acoperiti.

Asezoneaza din belsug.

Da cartofii la cuptor timp de 10-15 minute. Intre timp, amesteca smantana cu usturoiul si ceapa.

Atunci cand cartofii sunt gata, amesteca-i cu sosul si presara sarea afumata.

Cartofi la cuptor cu sos de usturoi si smantana

Cartofi_la_cuptor_cu_sos_de_usturoi_si_smantana

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pulpe crocante cu cartofi si rozmarin

Pulpe crocante cu cartofi si rozmarin din: pulpe de pui, cartofi, usturoi, ceapă roşie, roşioare, mix de piper, cimbrişor, rozmarin, ulei, sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 cartofi 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă roşie 2-3 roşioare mix de piper 2 fire de cimbrişor 1 fir de rozmarin ulei sare Mod de preparare: Zdrobeşte în mojar sare şi rozmarin. Curăţă bine […]

 

Rosti de cartofi si hrean

Rosti de cartofi cu rozmarin

Rosti de cartofi cu rozmarin din: cartofi, rozmarin, amidon, sare, piper, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 2 cartofi de dimensiuni medii 1 crenguţă de rozmarin 1 linguriţă de amidon sare piper ulei de măsline extravirgin       Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi cartofii, apoi, cu ajutorul unei râzători, tăiaţi cartofii julienne în fire subţiri, stropiţi-i imediat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.