Condimentele care au Modelat Lumea: O Istorie a Comerțului cu Condimente Încă din cele mai vechi timpuri, condimentele au fost mult mai decât simple ingrediente pentru îmbunătățirea gustului mâncărurilor. Ele au jucat roluri cruciale în formarea civilizațiilor, direcționarea explorărilor globale, configurarea economiilor și chiar în schimbarea cursului istoriei. Origini și Primele Rute Comerciale Comerțul cu […]
Cartofi la cuptor cu sunca de Parma si vinegreta
PrinteazaCartofi la cuptor cu sunca de Parma si vinegreta din: suc de lămâie, suc de lămâie, ulei de măsline extra-virgin, anchois, piper, sare, cartofi, şuncă de Parma, castravete, salată verde.
Ingrediente pentru vinegretă: .
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 70 ml ulei de măsline extra-virgin
- 3 bucăţi anchois
- piper asortat, pisat
- sare
Ingrediente pentru salată:
- 800 g cartofi fierţi în coajă
- 2 linguri ulei de măsline
- 12 felii şuncă de Parma
- 1 castravete
- căpăţână salată verde
Mod de preparare:
amestecă sucul de lămâie cu usturoi tocat şi ulei de măsline. toacă bucăţile de anchois şi se amestecă împreună cu piperul şi un praf de sare; se înglobează în vinegretă, se amestecă şi se lasă să se marineze.
taie cartofii bucăţi. Se taie jumătăţi feliile de şuncă şi se înfăşoară câte un cartof în fiecare dintre ele.
aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu ulei. Se sărează, se piperează şi se coc cca 20 min. în cuptorul încins la 200 °C. După primele 10 min. se întorc.
curăţă castravetele şi se taie felii. Se rup bucăţi frunzele de salată verde.
aşază legumele pe o farfurie mare şi se adaugă cartofii copţi. Se stropesc cu vinegretă. Eventual se presară parmezan ras.
Cartofi la cuptor cu sunca de Parma si vinegreta
Pofta buna!
Condimentele care au Modelat Lumea: O Istorie a Comerțului cu Condimente