Cartofi la cuptor cu ton
PrinteazaO reteta delicioasa de cartofi cu ton, ulei de masline, rosii, pesmet, smatana, lapte, ceapa, parmezan, sare, piper.
Poate te intereseaza si Cartofi copţi cu ton
- 2 linguri ulei de masline
- 2 conserve cu ton
- 400 g roşii în conservă
- 1 kg cartofi
- 1 lingură pesmet
- 150 ml smântână
- 500 ml lapte
- 1 ceapă
- 50 g parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se căleşte puţin în ulei de măsline împreună cu bucăţile de ton. Se adaugă roşiile tocate şi sucul lor, se fierbe câteva minute şi se condimentează cu sare şi piper. Cartofii se taie felii.
Intr-o cratiţă se topeşte untul, se adaugă făina, amestecandu-se continuu. Se toarnă laptele rece treptat, amestecând continuu, sare şi se amestecă până se formează un sos gros.
Intr-un vas termorezistent mai mare sau în patru mai mici, unse cu unt şi tapetate cu pesmet, se aşază un strat de cartofi, unul din amestecul de ton, cartofi, ton şi se încheie cu cartofi. Se toarnă smântână peste.
Se întinde sosul deasupra cartofilor, se presară parmezanul ras sau caşcavalul, se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se introduce la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate folia şi se mai lasă 15 minute, ca să se rumenească.
Cartofi la cuptor cu ton
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cartofi cu ton la cuptor
- cartofi la cuptor cu ton