Cartofi la cuptor cu ton

Printeaza

O reteta delicioasa de cartofi cu ton, ulei de masline, rosii, pesmet, smatana, lapte, ceapa, parmezan, sare, piper.

Poate te intereseaza si Cartofi copţi cu ton

Ingrediente:Cartofi la cuptor cu ton

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 conserve cu ton
  • 400 g roşii în conservă
  • 1 kg cartofi
  • 1 lingură pesmet
  • 150 ml smântână
  • 500 ml lapte
  • 1 ceapă
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se căleşte puţin în ulei de măsline împreu­nă cu bucăţile de ton. Se adau­gă roşiile tocate şi sucul lor, se fier­be câteva minu­te şi se condimen­tează cu sare şi pi­per. Cartofii se ta­ie felii.

Intr-o cratiţă se topeşte untul, se adaugă făina, amestecandu-se continuu. Se toar­nă laptele rece treptat, ameste­când continuu, sare şi se ames­tecă până se for­mează un sos gros.

Intr-un vas termorezistent mai mare sau în pa­tru mai mici, un­se cu unt şi tape­tate cu pesmet, se aşază un strat de cartofi, unul din amestecul de ton, cartofi, ton şi se încheie cu cartofi. Se toarnă smântâ­nă peste.

Se întinde sosul deasupra cartofi­lor, se presară par­mezanul ras sau caşcavalul, se aco­peră vasul cu folie de aluminiu şi se introduce la cup­tor pentru 30 de minute. Se scoate folia şi se mai lasă 15 minute, ca să se rumenească.

Cartofi la cuptor cu ton

Cartofi la cuptor cu ton

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cartofi cu ton la cuptor
  • cartofi la cuptor cu ton

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.