Cartofi la cuptor
PrinteazaCartofi la cuptor din: cartofi, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, legume, oua, galbenus, lapte si smantana.
Ingrediente:
- 750 g de cartofi
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
- 150 g de ciuperci champignon
- 2 pachete de legume congelate (300 g)
- 3 ouă
- 1 gălbenuş
- 125 ml de lapte
- 5 linguri de smântână
Mod de preparare:
Cartofi la cuptor: Fierbeţi cartofii în coajă 15-20 de minute, curăţaţi-i şi tăiaţi-i în jumătate sau în patru.
Prăjiţi-i în ulei cca. 10 minute, amestecându-i cotinuu, până devin crocanţi.
Condimentaţi-i cu sare şi piper. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Aşezaţi cartofii într-o formă de sufleu.
Pregătiţi ciupercile, tăiaţi-le în jumătate şi prăjiţi-le în grăsimea rămasă. Adăugaţi legumele de la pungă şi căliţi-le 3-5 minute.
Bateţi ouăle, gălbenuşul, laptele şi smântână, condimentaţi totul şi turnaţi acest amestec peste cartofii din formă.
Daţi sufleul la cuptor 30-40 de minute. Dacă doriţi, ornaţi sufleul cu rozmarin.
Poftă bună