Cartofi la cuptor

Printeaza

Cartofi la cuptor din: cartofi, ulei de masline, sare, piper, ciuperci, legume, oua, galbenus, lapte si smantana.

Ingrediente:

  • 750 g de cartofi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 150 g de ciuperci champignon
  • 2 pachete de legume congelate (300 g)
  • 3 ouă
  • 1 gălbenuş
  • 125 ml de lapte
  • 5 linguri de smântână

 

Mod de preparare:

Cartofi la cuptor: Fierbeţi cartofii în coajă 15-20 de minute, curăţaţi-i şi tăiaţi-i în jumătate sau în patru.

Prăjiţi-i în ulei cca. 10 minute, amestecându-i cotinuu, până devin crocanţi.

Condimentaţi-i cu sare şi piper. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Aşezaţi cartofii într-o formă de sufleu.

Pregătiţi ciupercile, tăiaţi-le în jumătate şi prăjiţi-le în grăsimea rămasă. Adăugaţi legumele de la pungă şi căliţi-le 3-5 minute.

Bateţi ouăle, gălbenuşul, laptele şi smântână, condimentaţi totul şi turnaţi acest amestec peste cartofii din formă.

Daţi sufleul la cuptor 30-40 de minute. Dacă doriţi, ornaţi sufleul cu rozmarin.

 

Poftă bună

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.