Cartofi cu dovlecei si costita afumata la cuptor

Printeaza

Cartofi cu dovlecei si costita afumata la cuptor din: cartofi, dovlecei, ceapa, usturoi, rosii, costita afumata, sare, piper, cimbru, ulei de masline, vin alb, boia dulce.

retete

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 borcan roșii cherry (sau 4-5 roșii coapte)
  • 200 g costiță afumată
  • sare, piper
  • 1 linguriţă cimbru
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură boia dulce

 

 

Mod de preparare:

Speli costiţa, o usuci și o presari cu sare, piper și boia.

Pui într-un castron ceapa tăiată fideluță, cartofii și dovleceii cubuleţe, usturoiul pisat, sare, piper, ulei, vin și amesteci bine totul, iar la  nal adaugi roșiile scurse, tăiate și ele cubuleţe.

Pui totul într-o tavă, deasupra așezi costiţa, acoperi tava cu folie de aluminiu sau hârtie de copt și o introduci în cuptor pentru 45 de minute.

Îndepărtezi folia de aluminiu și mai lași 20 de minute, să se rumenească.

Servești costița împreună cu garnitura de cartofi.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Costita de porc cu usturoi la cuptor

Costita de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi

Costita de porc, marinata in bere neaga, coapta la aburi din: costita de porc afumata, bere neagra, mustar, dovlecei si cartofi. Ingrediente: 400 g costita de porc afumata 400 ml bere neagra 50 g mustar iute 300 g dovlecei 300 g cartofi noi   Mod de preparare: Costiţa de porc tăiată felii, se ţine în […]

 

Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui

Rulouri din costita afumata cu ficatei de pui din: costita afumata, ficatei de pui, piper, scobitori. Ingredinte: 1/2 kg. costita afumata 1/2 kg. ficatei de pui piper scobitori   Mod de preparare Costita se taie in felii subtiri, de aprox. 1/2cm. Ficateii spalati se taie in doua si se pun pe cite o felie de […]

 

Costita afumata cu tarhon si cartofi

Costita afumata cu tarhon si cartofi

Costita afumata cu tarhon si cartofi din: cartofi, costita afumata, morcovi, ceapa, pastarnac, patrunjel, bulion, tarhon, piper, sare, dafin, cimbru, ulei. Ingrediente: 2 kg cartofi 1/2 kg costiţă afumată (sau 1 kg coaste de porc afumate) 2 morcovi 2 ccepe 1 păstămac 2 rădăcini de pătrunjel 2 linguri cu bulion de roşii 1 lingură cu […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.