Cartofi dulci-acrisori

Printeaza

Cartofi dulci-acrisori din: cartofi, ceapa, ardei iute, usturoi, bulion, zahar, rosii, vin alb, patrunjel, ulei si sare.

Ingrediente:Cartofi dulci-acrisori

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 ardei iuţi
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură de bulion
  • 1 lin­gură zahăr
  • 4 roşii
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 legătură pătrunjel
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli bine, îi aşezi într-o tavă în care ai pus 2-3 linguri de ulei şi-i dai la cuptor centru 35 de minute. în acest timp cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei.

Tai ardeiul iute bucăţele, cureţi şi pisezi ustu­roiul, le adaugi peste ceapă împreună cu bulionul şi zahărul şi mai laşi pe foc.

Cartofi dulci-acrisori

După ce s-au înmuiat toate legumele, pui rosiile decojite şi tăiate felii, torni vinul şi potiveşti  gustul de sare. Adaugi acest sos peste cartofi, amesteci şi presari pătrunjelul tăiat fin.

Cartofi dulci-acrişori

Cartofi dulci-acrisori

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Simplu si gustos! Recomand!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.