Cartofi dulci-acrisori
PrinteazaCartofi dulci-acrisori din: cartofi, ceapa, ardei iute, usturoi, bulion, zahar, rosii, vin alb, patrunjel, ulei si sare.
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă
- 2 ardei iuţi
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de bulion
- 1 lingură zahăr
- 4 roşii
- 1 pahar de vin alb
- 1 legătură pătrunjel
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli bine, îi aşezi într-o tavă în care ai pus 2-3 linguri de ulei şi-i dai la cuptor centru 35 de minute. în acest timp cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei.
Tai ardeiul iute bucăţele, cureţi şi pisezi usturoiul, le adaugi peste ceapă împreună cu bulionul şi zahărul şi mai laşi pe foc.
După ce s-au înmuiat toate legumele, pui rosiile decojite şi tăiate felii, torni vinul şi potiveşti gustul de sare. Adaugi acest sos peste cartofi, amesteci şi presari pătrunjelul tăiat fin.
Cartofi dulci-acrişori
Poftă bună!
Simplu si gustos! Recomand!